Laktóz- vagy tejmentesen is elkészítheted a borsófőzeléket. Nézd meg, mit használhatsz hozzá tejtermék helyett!
A laktózmentes zöldborsófőzelék a hagyományos recepthez hasonlóan készül, de tej vagy tejszín helyett kókuszkrém kerül a szeme közé. Ez a változat lisztet sem tartalmaz, hanem a leturmixolt borsószemektől lesz selymes. Ha kíváncsi vagy, még milyen egyéb módokon sűrítheted be a főzelékeket, itt találhatsz ötleteket.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg zöldborsó
👉 8 evőkanál cukor
👉 5 dl alaplé
👉 2 dl kókuszkrém
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál só
👉 olaj
Elkészítés:
Az olajat egy lábosban hevítsd fel, majd dobd rá a borsószemeket. Szórd meg őket cukorral, és nagy lángon pirítsd össze két perc alatt. Ezután öntsd fel annyi alaplével, amennyi épp ellepi. Sózd meg, és főzd a szemeket negyed óra alatt puhára.
Amikor készen vannak, vedd ki a borsó egyharmadát a fazékból. Tépkedd hozzá a petrezselyemzöldet, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a fazékba, add hozzá a kókuszkrémet, keverd el és forrald össze.
Tálalhatod fasírttal, sült kolbásszal, pörkölttel vagy tükörtojással is.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések