A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laktózmentes zöldborsófőzelék önmagával sűrítve: ezt használd hozzá tej helyett


Laktóz- vagy tejmentesen is elkészítheted a borsófőzeléket. Nézd meg, mit használhatsz hozzá tejtermék helyett!


A laktózmentes zöldborsófőzelék a hagyományos recepthez hasonlóan készül, de tej vagy tejszín helyett kókuszkrém kerül a szeme közé. Ez a változat lisztet sem tartalmaz, hanem a leturmixolt borsószemektől lesz selymes. Ha kíváncsi vagy, még milyen egyéb módokon sűrítheted be a főzelékeket, itt találhatsz ötleteket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg zöldborsó
👉 8 evőkanál cukor
👉 5 dl alaplé
👉 2 dl kókuszkrém
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál só
👉 olaj

Elkészítés:

Az olajat egy lábosban hevítsd fel, majd dobd rá a borsószemeket. Szórd meg őket cukorral, és nagy lángon pirítsd össze két perc alatt. Ezután öntsd fel annyi alaplével, amennyi épp ellepi. Sózd meg, és főzd a szemeket negyed óra alatt puhára.

Amikor készen vannak, vedd ki a borsó egyharmadát a fazékból. Tépkedd hozzá a petrezselyemzöldet, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a fazékba, add hozzá a kókuszkrémet, keverd el és forrald össze.

Tálalhatod fasírttal, sült kolbásszal, pörkölttel vagy tükörtojással is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések