A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémsajtos pásztorpite fűszeres, darált húsos raguval: így készítve még laktatóbb


Még finomabb lesz a húsos-krumplis pásztorpite, hogyha krémsajttal készíted.


A pásztorpite eredetileg hamisítatlan brit étel: a szigetországban annyira népszerű, hogy előre elkészített port is kapni hozzá bármelyik boltban. Itthon erre - egyelőre - nincs lehetőség, de így legalább magad állíthatod össze, fűszerezheted kedved szerint, és bátran kísérletezhetsz különböző változatokkal. Ez a krémsajtos recept biztos, hogy el fogja nyerni a tetszésed.

Hozzávalók

A húsos raguhoz:
👉 45 dkg darált hús
👉 10 dkg passzírozott paradicsom
👉 10 dkg reszelt parmezán
👉 3 dkg vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 paradicsom
👉 1 hagyma
👉 1 tojássárgája
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors

A krumplis réteghez:
👉 45 dkg krumpli
👉 20 dkg krémsajt
👉 2.5 dl tejszín
👉 0.5 teáskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 20 dkg reszelt mozzarella a tetejére

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg, mérettől függően 20-30 perc alatt. Ha kész, vedd ki a fazékból, és hagyd kihűlni.

Közben a vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá az apróra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd bele a szintén felaprított fokhagymát is. A rozmaringleveleket is vágd apróra, ezt is add a hagymához, majd jöhet hozzá a felkockázott paradicsom. Kevergesd két percig, amíg levet ereszt. Ekkor add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, hagyd rotyogni tíz percig, majd sűrítsd egy evőkanál liszttel. Add hozzá a passzírozott paradicsomot, a reszelt parmezánt, és kevergesd, amíg besűrűsödik, és egynemű lesz. A végén forgass hozzá egy tojássárgát. Az így kapott sűrű ragut öntsd egy tepsi aljába.

A krumplit törd át. A tejszínt olvaszd össze a krémsajttal, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és forgasd a krumplihoz. Egyengesd el a húsos ragu tetején, szórd meg reszelt mozzarellával, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 30 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon rajta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések