A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kötegelt, friss, ropogós 100 € – a Fidelitas akciózott a Fővárosi Közgyűlésben


A nyári szünet után újra összeült a Fővárosi Közgyűlés, ami napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője, Wintermantel Zsolt Karácsony Gergely mozgalmának adományairól beszélt. A felszólalás végén azonnal megjelentek a Fidelitas aktivistái, akik egy „Mikroadomány? Kötegelt, friss, ropogós 100 euró?” feliratú molinót tartottak fel, illetve nagyméretű 100 és 50 eurósokat. 

Az alkalmatlan, gyáva főpolgármester ezúttal sem a díszterem főbejáratán érkezett; vélhetően azért, mert nem akart reagálni a sajtó kérdéseire. 

Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy Karácsony „szembe megy a forgalommal”: szóba hozta, hogy Karácsony Gergely 99 mozgalmának adományai miatt feljelentést tett az OTP. A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony szembemegy azokkal a pártokkal is, amelyek támogatták, itt a Jobbik és a DK adományokkal kapcsolatos reakcióját idézte fel. Majd azt kérdezte az ellenzéki pártoktól, hogy „önök hogy képesek egy olyan ember előterjesztései mellett szavazni, akikben önök sem bíznak?”

Ön még mindig azt állítja, csócsáljuk a jogszerű adománygyűjtést, mikroadományoknak hívja a friss, ropogós valutát, ami egyértelműen nem fér bele a ládikába. Élő ember nincs, aki elhinné az Ön magyarázatát

– fogalmazott a politikus.

Wintermantel kiemelte, hogy Karácsony szembemegy a legnagyobb lakossági bank állításával, az adóhatósággal, nem utolsó sorban az újságírói társadalommal, akik ki szeretnék deríteni, mi történt 2021 nyarán. Kiemelte, hogy a főpolgármesternek volt ideje, tisztázhatta volna a történteket, elmondhatta volna az igazságot, de más utat választott. 

Önnek késő, önre ráégett a ládikás sztori

– hangoztatta a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A felszólalás végén jelentek meg a Fidelitas aktivistái.


Karácsony válaszolt Wintermantel hozzászólására: szerinte ez az egyik legjobban vizsgált kampány lesz valaha.

Válaszában Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a Fidesz frakció zárkózzon fel a városházi színvonalhoz, ugyanakkor nem tudni, mire értette ezt pontosan a főpolgármester.

„Én teljesen nyugalommal várom ezeknek a vizsgálatoknak a végét, mert biztos vagyok benne, hogy rendben volt minden.” Hozzátette: „Mindenki biztos lehet, hogy ebben a kampányban egyetlen forint közpénz sem volt”. Az aktivisták rövid, néhány perces akciójára a a főpolgármester annyit reagált, hogy „ennél kreatívabbra számított” és valami újat is kitalálhattak volna. A Fidelitas hasonló akcióval zavarta meg a közgyűlés júniusi ülését is.

Karácsony Gergelyt augusztusban a Telex is kérdezte az 506 millió utáni nyomozásról. Ekkor a főpolgármester többek közt azt mondta: „várja, hogy a Fidesz médiabirodalmát is átvizsgálják”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések