A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kocsis Máté: Kiterjesztjük a választási törvényt a külföldről pénzelt álcivilekre


Az Országgyűlés jövő héten kezdődő őszi ülésszakában az “ország függetlenségét megóvó törvénycsomagot nyújt be a kormány, amivel a ”külföldről pénzelt, álcivil szervezeteket" kérnék számon – erről beszélt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. 

A frakcióvezető már csütörtökön, a Fidesz-KDNP esztergomi frakcióülése után bejelentette, hogy “szuverenitásvédelmi törvénycsomaggal” is készülnek őszre. Kocsis most azt mondta, hogy ezzel olyan szervezeteket szabályoznának, mint amik például “Karácsony Gergely környékén is felbukkantak". Szerinte az ország függetlenségét minden eszközzel meg kell óvni a “külföldi befolyásszerzési kísérletektől”.

Kocsis Máté arról beszélt, hogy tulajdonképpen a választási törvény kiterjesztéséről van szó:

“A jövőben azokra az álcivil szervezetekre, amelyek választáson indulnak, ugyanazok a szabályok vonatkoznának elszámolás, működés, elfogadható finanszírozás terén, mint a pártokra”

– mondta.

A politikus szerint a törvény akár a “politikai korrupcióellenes törvény” nevet is kaphatná. Kocsis előre megjósolta azt is, hogy Brüsszel nem fogja jól fogadni a törvényjavaslatot:

"A lelkesedésük nem lesz nagy ettől a törvénytől, mi viszont sérelmezzük, hogy miközben a Magyarországnak járó pénzeket nem adják meg, addig a baloldali szervezeteknek, médiafelületeknek öntik a pénzt"

- fogalmazott, hozzátette: szerinte ez nem fair. Majd bírálta az EU vezetését, mondván, ha az jó lenne akkor “a keleti határainknál nem lenne háború, délen migránserőszak, a nyugati határok felől pedig gazdasági támadás”.

 A Fidesz politikusa szerint tavaly amerikai és más forrásokból származó dollárokból és eurókból kampányolt a hazai baloldal.

Hozzátette: 1990 óta abban konszenzus volt a pártok között, hogy külföldi befolyásszerző csoportok pénzéből nem vontak be forrást. De tavaly szerinte nyilvánvalóvá vált, hogy ez megváltozott és "a sokakban felháborodást keltő eset" után ezt meg kell fékezni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések