A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kísérleti rákgyógyszerrel csapott be egy beteg kecskeméti asszonyt a szélhámos


A férfit csalás bűntett és kuruzslás miatt ítélték el, tíz éves börtönbüntetést kapott 

Rákellenes gyógyszerként adott el hatástalan drazsékat több millió forintért egy idős kecskeméti asszonynak egy kiskunfélegyházi férfi 2011-ben - írja a blikk.hu.

Az egyik legnagyobb alföldi sütőipari családi vállalkozáshoz tartozó nő már ismerte, lánya régi barátja volt, hitt a szavának. A szélhámos elhitette áldozatával, egy amerikai, titkos, katonai gyógyszerkutatásban dolgozik, ahol megtalálták a rák elleni csodaszert, s jó pénzért be tudja venni a daganatos megbetegedéssel küzdő asszonyt a programba. A nő hitt neki, fizetett, a hivatalos kezelést a hamis tablettákra cserélte. Nem a tablettákba halt bele, hanem az orvosi kezelés hiányába, ezért a lelketlen szélhámost csak csalás miatt ítélték el, megúszta az emberölés miatt kiszabható, életfogytig tartó büntetést - olvasható a blikk.hu oldalán.

A kecskeméti asszonynál 2009-ben diagnosztizáltak rákos daganatot, amit hagyományos kezelésekkel próbáltak gyógyítani a kórházban. A nő jó ideig együttműködött az orvosokkal, 2011-ben viszont váratlanul beszüntette a kezelések felvételét.

Senki nem értette, se az orvosok, sem a család, az asszony ráadásul elkezdett titkolózni, ám kedélyállapota vidám volt – emlékezett vissza a történtekre egy nyugdíjas kecskeméti nyomozó. – Csodaszerről, reményről új életről beszélt, de hogy ezen mit értett, az már csak akkor derült ki, mikor állapota visszafordíthatatlanná vált, ráadásul köddé váltak arany ékszerei, budapesti lakásai.

A család érezte, valami nem stimmel, feljelentést tettek. A nyomozás során kiderült, a jómódú nő egyik lányának korábbi udvarlója, a ma 51 éves L. Zsolt miatt maradtak el a kezelések.

A semmiféle orvosi végzettséggel nem rendelkező férfi tudva a nő betegségéről azt állította, hogy egy titkos amerikai, hadiipari fejlesztési cégnek dolgozik, ahol remek eredményeket értek el a rákos sejtek elleni, őssejtkutatáson alapuló gyógyszer kifejlesztésében. Hogy emeljen az alaphazugságon, titoktartásra kötelezte az asszonyt, többször azt hazudta, Amerikából, a titkos bázisról, vagy éppen egy repülőről hívja. Ártalmatlan vitaminokat adott el neki milliókért, azt is elhitette vele, hogy állapota javul, mert műholdon keresztül tudják követni az eredményeket: a titkos csodaszerekben direkt elrejtettek egy jeladót is. A nyomozás során ezt is ellenőriztették a rendőrök, az Interpolt is bevonva, létezik-e egyáltalán ilyen program. Természetesen ez is hazugság volt. A csaló diagnózist állított fel a sértett vérnyomásáról, vérsüllyedéséről, gyomor nyálkahártyájának, agyműködésének állapotáról, pontosan előírta a neki postai úton küldött, gyógyszernek mondott kapszulák és tabletták pontos adagolását is.

Az volt a szerencséje, hogy olyan semleges anyaggal seftelt, aminek a szakértők szerint nem volt mellékhatása, nem ezek vezettek a nő halálához, hanem a hivatalos kezelés elmaradása, amiről viszont a beteg döntött – folytatta a volt nyomozó. – Mivel állítása szerint a csodaszer nagyon drága volt, segített a nőnek titokban eladni több ingatlant is, a pénzt természetesen saját magára fordította, Budapesten luxuslakást bérelt, sportkocsit vett.

A nyomozás során nyert bizonyosságot, amellett, hogy L. Zsolt milliókkal húzta le áldozatát, kihasználva annak gyógyulásba vetett reményét, a beteg a szakorvosok által előírt kezeléseket a valótlan ígéreteinek, rábeszélésének hatására nem vette fel. Teljesen a csaló befolyása alá került, s mivel a szélhámostól megvett készítmények a megfelelő gyógyítást nem helyettesítették, az előírt gyógyszeres és kemoterápiás kezelések elmaradása a sértett betegség túlélési esélyét nullára redukálta. Az ügybe bevont orvos szakértők szerint a sértett daganatos betegsége a csaló magatartásának következtében rendkívül gyors romlást eredményezett, holott előtte még 64 százalékos esélyt adtak arra, hogy az orvosi kezelés hatására túlélheti a megbetegedést.

L. Zsoltot 2011 júliusának elején fogták el Budapesten, a munka és állandó jövedelem nélküli férfi számláján több mint 30 millió forintot találtak. Áldozata a kórházban vallomást tett a nyomozóknak, ám onnan már soha nem került ki, még abban a hónapban elhunyt. A férfit csalás bűntett és kuruzslás miatt ítélték el, tíz éves börtönbüntetést kapott. Kiderült, hogy már 2007-ben is próbálkozott a csodaszeres trükkel más betegeknél, akiknek az volt a szerencséjük, hogy csak mellékkezelésként fizettek a csalónak, nem hagyták ott orvosaikat. A Vasárnapi Blikk információi szerint a szélhámos, tartva a család és az ismerősök haragjától, megvetésétől, külföldön kezdett új életet szabadulását követően.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések