Hirdessen itt

Kiakadtak Zimbabwéban: egy fehér nő nyerte meg a szépségversenyt


Sokan nemtetszésüket fejezték ki a győztes faji hovatartozása miatt egy olyan országban, ahol a fehérek kisebbségben vannak. 

A közelmúltban egy fehér zimbabwei nyerte az ország Miss Universe-versenyét – tudósít a Breitbart. A portál rámutat, hogy sokan nemtetszésüket fejezték ki a győztes faji hovatartozása miatt egy olyan országban, ahol a fehérek kisebbségben vannak.

A nyertes 11 másik döntőst utasított maga mögé. A szépségverseny egyébként 22 év kihagyás után tért vissza az afrikai országba. A 21 éves, Hararéban született Brooke Bruk-Jackson a tervek szerint részt vesz a novemberben El Salvadorban megrendezésre kerülő 72. Miss Universe szépségversenyen.

Ugyanakkor sokan a közösségi médiában fejezték ki ellenérzésüket a nyertessel szemben, tekintettel arra, hogy

a fehér zimbabweiek az ország teljes lakosságának kevesebb mint egy százalékát teszik ki.

Bár Bruk-Jackson magát „tisztavérű zimbabwei”-nek vallja, és kitart amellett, hogy „a bőrszín nem határozhatja meg az embert. Együtt vagyunk összehangolva, egy Isten által teremtett gyönyörű faj”, ez nem állította meg a győzelmét ért kritikákat. Az X közösségi platformon például valaki a fekete színész által játszott kishableányt hozta fel példának. „Egy fehér nő lehet Miss Zimbabwe a való világban, de egy fekete lány, aki egy kitalált sellő karaktert játszik, egyesek számára túl messzire ment” – írta egy X-felhasználó.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések