A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két adag sültkrumpli fölött, remegő kézzel egyeztetett az ukrán és a másnapos amerikai külügyminiszter


Antony Blinken és Dmitro Kuleba beugrottak a kijevi McDonald's gyorsétterembe szerdai sajtótájékoztatójuk előtt – számolt be a Reuters hírügynökség, akik videót is közöltek a fura eseményről. 

Az amerikai és ukrán külügyminiszter látogatása mögött több áll, mint az éhség: így szerették volna megünnepelni, hogy a gyorsétteremlánc visszatért a háború sújtotta országba. 

Két nagy adag sültkrumpli fölött Kuleba felelevenítette a háború kitörését követő beszélgetését Blinkennel, amikor azt ecsetelte hivatali kollégájának, mennyire fontos lenne a McDonald's visszatérése Ukrajnába. 

A McDonald's jelenlétének erős üzenete van: a bizalom üzenete

− vélekedett az ukrán tárcavezető. Kuleba viccesen azt mondta Blinkennek, amikor fiatal volt 

gyakran gyógyította másnaposságát a McDonald's-ban. 

Az ukrán külügyminiszter azt is elárulta, mi volt a kedvence akkoriban: dupla sajtburger, nagy kólával.

Kuleba másnaposságra vonatkozó kijelentése nem lehetett az előzményektől teljesen független, hiszen ahogy az a videón látszik Antony Blinken a szalmapityóka fölötti kézremegésével igencsak a másnaposság jeleire enged következtetni. 

A gyorsétteremlánc még 2022 márciusában zárta be üzleteit Ukrajnában és Oroszországban egyaránt. 2022 szeptemberében tért vissza a háború sújtotta országba, Oroszországba pedig új néven fut 2022 júniusa óta. 

Antony Blinken kétnapos látogatásra érkezett Kijevbe szerdán, melynek során Kuleba mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott. Az amerikai külügyminiszter ukrajnai tartózkodása alatt újabb katonai csomagot jelentett be a Fehér Ház, melynek keretein belül szegényített urániumot tartalmazó lőszereket küldenek az ukrán haderőnek. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések