A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Káosz a klímatüntetésen – közel háromezer aktivistát vett őrizetbe a holland rendőrség (videók)


Kétezer-négyszáz klímaaktivistát vett őrizetbe a holland rendőrség szombaton, miután összecsapásokba torkollott a nem megújuló tüzelőanyagokra nyújtott állami támogatás ellen felszólaló tüntetés – számolt be a Reuters hírügynökség. 

A hatóságoknak vízágyút is be kellett vetniük a rendbontók ellen, akik a rendőrség többszörös felszólítása ellenére lezárták az A12-es autópályát Hágában. 

A tüntetést szervező Extinction Rebellion mozgalom közleménye szerint tovább fogják folytatni a hasonló megmozdulásokat, amíg a céljukat el nem érik. A mostani demonstráción mintegy tízezren – köztük idősek és gyermekek is – vettek részt. – A tengerszint emelkedik, ahogyan mi is – skandálta a tömeg. 

A radikális szervezet már korábban is sok borsot tört a holland hatóságok, valamint az átlagemberek orra alá. Áprilisban aktivistáik egy csoportja az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren tüntetett a KLM holland légitársaság ellen, követelve, hogy vállalja a felelősséget a tevékenységével okozott egészségügyi és éghajlati károkért. A harmincfős csoportból akkor három aktivistát állított elő a rendőrség.00 climate activists protested for an end to government fossil fuel subsidies on the A12 highway in the Netherlands. According to a statement by the police, 2,400 protesters, including minors were detained and there were no reports of injuries.

Ezt megelőzően januárban a mostani demonstrációhoz hasonlóan a hágai A12-es autópályát zárták le a radikális aktivisták, közülük mintegy ötszázat tartóztattak le a hatóságok. A tüntetők közül néhányan az úttestre ragasztották vagy egymáshoz láncolták magukat; a rendőrség láncfűrésszel választotta el őket, és állítólag kóla segítségével oldotta fel a ragasztást – írja a Magyar Nemzet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések