A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Jó estét, Vietnám!" - megint az összevissza beszélő Joe Bidenen röhög az egész világ


Joe Biden amerikai elnök vasárnap este sajtótájékoztatót tartott a vietnámi Hanoiban, ahol ismét borzalmasan zavarodottnak tűnt, zagyvaságokat beszélt. A kínos jelenetsor úgy zárult, hogy az elnök végül közölte a hallgatósággal: ő most lefekszik aludni.

A 80 éves Biden egy mindenki számára kellemetlen viccet is elsütött, amelyben „dalnak" nevezte az 1987-es vietnámi háborúellenes filmet, a Jó reggelt, Vietnámot.

Az egyik munkatársam azt mondta,

emlékszik a híres 'Jó reggelt, Vietnám' című dalra? Nos, jó estét, Vietnám

— mondta nevetés nélkül az elnök.


Biden ezután egy súgógépről olvasta fel a mondandóját, majd közölte, hogy válaszol kérdésekre, de csak azoknak a riportereknek, akik rajta vannak a neki adott listán.

"Öt embert adtak ide" — mondta Biden.

Az elnök használta a „harmadik világ" becsmérlő kifejezést is, majd kijavította magát „globális délre", ami a fejlődő országokra utal.


Az elnök a globális felmelegedésről való beszédtől egy John Wayne-filmig is eljutott.

Gondoltad volna valaha, hogy egy G-20-as konferencián fogsz ülni, ahol mindenki a globális felmelegedés fogalmával van elfoglalva? Nem vicc, gondoltad volna valaha is?

— mondta.

Ezután egy John Wayne-filmből vett jelenet elemzésébe kezdett, amelyben indiánok gyalázzák az uniós katonákat azzal, hogy „hazug, kutyapofájú pónilovas katonáknak" nevezik őket, és az éghajlatváltozás-szkeptikusokhoz hasonlította őket.

Nos, a globális felmelegedéssel kapcsolatban sok hazug, kutyafejű, pónilovas katona van odakint

— mondta.

Majd ellentmondva önmagának, így folytatta: De már nem. Hirtelen mindannyian rájöttek, hogy baj van. És semmi sem jobb, mint meglátni a fényt.

Ezután fel akart szólítani egy másik riportert, de nem találta a riporterek listáját.

Én itt csak a parancsaimat követem

— mondta, miközben az előtte lévő pódiumon kereste a listát.


Majd azt mondta:

Személyzet, van olyan, akivel még nem beszéltem?

Ekkor a riporterek kérdéseket kezdtek bekiabálni, Biden pedig dühös lett, és felemelt hangon azt mondta: "Nem szólítom magukat!"

Miután még egy kérdésre válaszolt az Amerika Hangja részéről, azt mondta a riporternek, aki a Hszi Csin-ping kínai elnökkel való kapcsolatáról kérdezte:

Mondok valamit, nem tudom, hogy önök hogy vannak vele, de én most lefekszem aludni.

Befejezésül ismét a „harmadik világ" kifejezést használta, mielőtt újra kijavította magát:

Elnézést, harmadik világ, a, ööö, a déli félteke...

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára közbeszólása állította le a szürreális sajtótájékoztatót: Köszönöm mindenkinek. Ezzel a sajtótájékoztató véget ért. Köszönöm mindenkinek.

Ezután hangos jazz zene szólt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések