A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét meghalt egy tinédzser rendőri intézkedés közben Franciaországban


Két járművet már felgyújtottak a tiltakozók, a csendőrség erősítést küldött a 25 ezer lakosú Elancourt-ba. 

Életét vesztette egy 16 éves fiú szerda este, miután motorkerékpárjával összeütközött egy rendőrautóval a Párizstól nyugatra fekvő Elancourt-ban – közölte az illetékes versailles-i ügyészség. A France Inter közrádió értesülése szerint az ütközést megelőzően a tinédzser nem volt hajlandó megállni az őt igazoltatni próbáló rendőröknek. 

A motorosra akkor lettek figyelmesek a járőröző rendőrök, amikor a motorkerékpárja hátsó kerekein akrobatamutatványokat hajtott végre, de nem viselt bukósisakot. A járőrautó egy ideig távolról követte a motorost, majd megállt, miközben a fiatal nagy sebességgel elhajtott, és egy kereszteződésben összeütközött egy másik rendőrautóval, amely nem vett részt az igazoltatásban – mondták el egy rendőrségi források a rádiónak.   

Őrizetben a rendőrök

A balesetben súlyosan megsebesült tinédzser kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe – közölte az ügyészség.  Az ügyet a rendőrség felügyeleti szerve, az IGPN vizsgálja.

A két rendőrségi járművet vezető rendőröket őrizetbe vették, s az ügyészség járművezető általi szándékos sérülésokozás gyanújával indított eljárást, míg egy másik vizsgálat is indult az igazoltatással szembeni ellenállás miatt. A tinédzser halálát a családja is megerősítette.   

A csendőrség erősítést küldött a 25 ezer lakosú Elancourt-ba az esetleges zavargások megelőzésére – jelezték rendőrségi források. Szerda este mintegy száz ember gyülekezett a baleset helyszínén, de a rendőrség arra kérte a helyieket, hogy a feszültség elkerülése érdekében kerüljék a környéket. Csütörtökre virradó éjszaka két járművet gyújtottak fel, és petárdákat dobáltak rendőrökre a közeli Trappes településen.   

Június 27-én egy Párizstól szintén nyugatra található elővárosban, Nanterre-ben szintén akkor vesztette életét egy 17 éves fiatal, amikor ellenállását tanúsított egy közúti ellenőrzésen, s az igazoltató rendőr közelről lelőtte őt. A fiú haláláról a közösségi oldalakra felkerült felvételek öt napig tartó zavargásokat idéztek el több száz nagyvárosi peremkerületben az egész országban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések