A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Indulnak a cselédeink: firkálással kezdődött a nap


A Momentum Mozgalom politikusai hétfőn reggel 7-kor a Belügyminisztérium épülete előtt akcióztak, vagyis lefújták az aszfaltot távozó pedagógusok neveivel. 

Mint kiderült, Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője azt mondta: 30 olyan pedagógus nevét fújták fel a járdára, akik elhagyták a pályát. 

A Belügyminisztérium bejáratához ezeket írták:

„Oktatás sírásói”, „Elüldöztétek a tanárainkat”. 

Az akció után a rendőrök igazoltatták a képviselőket, de atrocitás nem történt.

Hangsúlyozzák: Tóth Endre szerint az infláció felfalta a pedagógus béreket, és hiába volt apró korrekció a fizetésekben, a pedagógusok reálbére csökkent. Szerinte „kiábrándító és kétségbeejtő”, hogy nem lesz elég szakos pedagógus az iskolákban.


Kiemelik, hogy a nyári szünetben a demonstrációk szüneteltek, de „azt már korábban lehetett tudni, hogy szeptembertől újra kezdődnek a másfél éve tartó tiltakozások”.  A komcsik megjegyzik:

az előző tanév végén a diákok, pedagógusok hangsúlyozták, hogy az ellenállást nem fogják abbahagyni, több hídfoglalást és országjárást ígértek. 

A kritikusok szerint a tiltakozásokra azért van szükség, mert „a kormány tönkreteszi az oktatási rendszert azzal, hogy a pedagógusok keveset keresnek, csökken a szabadságuk, közben a munkaterheik nem enyhülnek”. Legközelebb szeptember 15-én lesz tüntetés a Kossuth téren.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések