A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsmentes rakott káposzta csupa zöldséggel: tele van vitaminnal


Édes káposztából is mennyei rakottast készíthetsz. Ez a változat húsmentesen, sok zöldséggel sül együtt.


Ez a zöldséges rakott káposzta a savanyú változatból készült társánál könnyebb, kevésbé télies hangulatú fogás. Hús nélkül is laktató, teljes értékű ebéd. A lisztet nyugodtan helyettesítheted valamilyen gluténmentes változattal: a semleges ízű rizsliszt tökéletes lesz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg édes fehér káposzta
👉 4 tojás
👉 4 evőkanál liszt
👉 4 szár újhagyma
👉 2 sárgarépa
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 0.5 dl tej
👉 só
👉 bors
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A káposztát éles késsel szeleteld fel, és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a megpucolt sárgarépát, keverd bele a felaprított hagymát, a karikákra vágott újhagymát a zöld leveleivel együtt és az apróra vágott petrezselymet.

A tojásokat egy másik tálban verd fel enyhén kézi habverővel. Öntsd fel tejjel, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majd add hozzá először az olívaolajat, utána a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát forgasd össze a zöldséges keverékkel.

Egy gázpepist bélelj ki sütőpapírral, és oszd el rajta a masszát. 180 fokon 30-35 perc alatt süsd készre. Adagonként egy-egy kanál tejföllel tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések