A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Horribilis összegre van szüksége Kijevnek, ha folytatni akarja a háborút


Rusztem Umerov a Verhovna Radában mondott beszédében kiemelte, hogy Ukrajna védelmi kiadásai napról napra nőnek. 

A védelmi költségvetés a GDP harmadát teszi ki, ami bármely ország gazdasága számára óriási szám. Csak az idei év végéig további 250 milliárd hrivnyára (2400 milliárd forint) lesz szükség a katonák juttatásaihoz. És ezek a kiadások napról napra gyarapodnak

– emelte ki a védelmi tárca új vezetője, akit a liga.net helyi hírportál idézett.

Mint mondta, 2021-hez képest majdnem hatszorosára nőttek a védelmi és biztonsági kiadások, míg az Ukrán Fegyveres Erőkre fordított összeg a tízszeresére.

Hangsúlyozta, hogy míg az állami kiadások összesen 3 billió hrivnyát (30 ezer milliárd forint) tesznek ki, addig a hadikiadások 1,6 billiót (16 ezer milliárd forint). Mindemellett Ukrajna költségvetési bevételei nem haladják meg az 1,4 billiót (14 ezer milliárd forint).

Vagyis további több mint 1,5 billió hrivnyára van szükség a küzdelem folytatásához

– tette hozzá.

Az ukrán költségvetés az idén rekordnagyságú, 38 milliárd dolláros (13 ezer milliárd forint) hiánnyal számol. Volodimir Zelenszkij reményét fejezte ki, hogy a Nyugat segít fedezni ezeket a kiadásokat – számolt be az MTI.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések