A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hidvéghi Balázs a Liszt Ferenc reptéren talált egy LMBTQ-mesekönyvet - bejelentést tett


Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik üzletében nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat árusítanak a gyermekkönyvek között. 

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botond fővárosi főispánnak címzett levelét, amelyben azt írta: hétfőn arra lett figyelmes, hogy a Liszt Ferenc-repülőtér egy könyvet és újságot árusító üzletében Alice Oseman Heartstopper című könyveit a gyermekkönyvek között kiállítva kínálják megvételre.

Hidvéghi Balázs álláspontja szerint ez a gyakorlat ellentétes a gyermekek védelméről szóló törvénnyel, a gyámügyi igazgatásról jogszabállyal és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelettel, amely kimondja, hogy a „születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos”, illetve azok "a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók”.

A fideszes EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében, ahogy az egy bejelentőtől illik, a gyermekvédelmi jogszabályok betartását és gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések