A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hét évet kapott az apját kénsavban feloldó ózdi férfi


A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki megölte apját, majd egy kénsavval teli hordóba tette holttestét. 

A vádlott 2010-ben költözött Angliába szüleivel és testvéreivel. Az apa 2015-ben hazaköltözött, mivel a családtagokkal megromlott a viszonya. 2020 augusztusában azonban meglátogatta őket, majd fiával, a vádlottal együtt repült vissza Magyarországra. A koronavírus-járvány kezelése kapcsán bevezetett intézkedések miatt két hétre karanténba kényszerültek, amelyet ózdi házukban töltöttek, ezen időszakban többször vitás helyzetek alakultak ki közöttük, amelyek során régi sérelmek elevenedtek fel.

2020. szeptember 13-án, a karantén lejártakor megbeszélték, hogy szeszesitalt vásárolnak majd, amelyet közösen elfogyasztanak. A sértett már a délutáni órákban fogyasztott az alkoholos italból, a vádlott csak a késő esti órákban ivott egy kisebb mennyiséget. Ezt követően ismét

vita alakult ki a két férfi között, mely során a sértett egy kalapáccsal fenyegette a vádlottat. A terhelt erre válaszul előbb ököllel, majd a dulakodás közben tőle elvett kalapáccsal két alkalommal fejen ütötte apját, aki életét vesztette.

A vádlott el akarta tüntetni a holttestet, amelynek érdekében két nappal később interneten keresztül hordót és kénsavat vásárolt, majd az addig a kamrában tárolt tetemet egy fűrésszel feldarabolta és a részeket egyenként feloldotta. A szúrós szagra, bűzre felfigyelő szomszédok értesítették a rendőrséget, akiknek a férfi beismerte tettét.

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 7 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott személyiségében kirajzolódó körülményeket mellett büntetlen előéletét, beismerő vallomását, őszinte megbánását és együttműködő magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte, hogy a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el, valamint a hasonló jellegű cselekmények vármegyei és országos szintű elszaporodottsága is ilyenként esett latba.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott, az ügyész és a védő is 3 munkanapot tartottak fenn a nyilatkozattételre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések