A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hazatértek a magyar mentőcsapatok Líbiából


Az árvíz sújtotta országból visszatérő mentőcsapatok gépe vasárnap este szállt le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. 

Emlékezetes, szeptember 10-én a Daniel nevű vihar csapott le a százezer lakosú kelet-líbiai Derna városára. Az ítéletidőben két gát átszakadt, elárasztva a várost, és több ezer ember halálát okozva.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Életjel Mentőcsoport 46 emberrel és három kutyával szeptember 14-én indult útnak az árvíz sújtotta Líbiába a magyar kormány támogatásával.

A Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül 14 millió forint értékben támogatta a kiutazó csapatokat, a Magyar Honvédség pedig a kiutazásukban nyújtott segítséget.


Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára akkor úgy fogalmazott, Líbiát „bibliai méretű katasztrófa”, olyan vihar érte, amely Derna kikötővárosában áttörte a várost a tengertől elválasztó gátakat, a beáramló tenger pedig egész kerületeket sodort el. – Amint értesültünk a tragédiáról és segítségkérést kaptunk a líbiai hatóságoktól, felvettük a kapcsolatot a civil kutató-mentő csapatokkal, akikre ezúttal is számíthattunk – fogalmazott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések