A háromcsokis torta rétegei lágyan olvadnak egymásba.
Ez a háromcsokis torta hamar az édesszájúak kedvencévé válhat. A kakaós tésztán először mascarponés krém terül el, erre pedig finom, főzött réteg kerül. Miután elkészültél vele, tartsd a hűtőben, hogy összeálljon, és könnyebb legyen szeletelni.
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg liszt
👉 3 dkg kakaópor
👉 3 tojás
👉 1 csipet só
👉 0.5 dl olaj
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 1 evőkanál tej a tetejére
A középső réteghez:
👉 30 dkg tejföl
👉 10 dkg mascarpone
👉 2 evőkanál porcukor
👉 1 evőkanál kakaópor
A tetejére:
👉 2 dl tej
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 2 evőkanál kristálycukor
👉 2 dl vaj
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport vegyítsd el egy tálban. Egy másik tálban habosítsd ki a tojásokat a sóval és a cukorral, add hozzá az olajat, végül forgasd bele a kakaós lisztet. Egy 24 centis tortaformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és 170 fokon 25 perc alatt süsd készre.
Amíg a tészta sül, állítsd össze a kétféle krémet. A középső réteghez a tejfölt keverd habosra a mascarponéval, majd add hozzá először a porcukrot, utána a kakaóport. A legfelső réteghez a tejet forrald össze a cukorral, majd öntsd rá a kakaóporra, és keverd olvadásig. Add hozzá a vajat is, és ezzel is keverd össze.
A kisült és langyosra hűlt tésztát villával szurkáld meg, és kenj rá egy evőkanál tejet. Oszd el rajta először a mascarponés krémet, majd egyengesd el a tejes-kakaós réteget. Tedd a hűtőbe legalább öt órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára. Másnap könnyen tudod szeletelni.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések