A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három éve tevékenykedő román-magyar migránscsempész bandát füleltek le


Őrizetbe vettek a román rendőrök csütörtökön Kolozs megyében három személyt, akiket bűnszervezet létrehozásával és migránscsempészettel gyanúsítanak. 

A román rendőrség csütörtöki közleménye szerint a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztályának munkatársai a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Kolozs megyei ügyészeivel közösen és a temesvári határrendészek támogatásával szerdán öt kolozsvári helyszínen végeztek házkutatást – írja az erdélyi Krónika hírportál. 

Olyan bűnözői csoporto sikerült felszámolni, amelynek tagjait migránscsempészettel és ebben való bűnrészességgel gyanúsítják. A nyomozás során kiderült, hogy a bűnszervezet tagjai 2020-tól kezdődően migránsokat toboroztak munkaerő-toborzó irodákon keresztül, rövid időszakra szóló fiktív munkaszerződést kötöttek velük, majd segítettek nekik törvénytelen módon átjutni a román-magyar határon. 

Ezekért a szolgáltatásokért cserébe 4000 és 4500 euró közötti összeget kaptak minden egyes bevándorlótól. Az ügyészek szerint az egyik gyanúsított férfi egy cég nevében közvetített a munkavállalási engedélyek megszerzésében is, dossziénként 750 euróért. A nyomozás során hét, migránsok szállítására használt járművet füleltek le a rendőrök, hatot Románia, egyet pedig Magyarország területén.

A szeptember 6-án tartott házkutatásokban több mobiltelefont, laptopot, adathordozót, 3000 eurót és feljegyzéseket foglaltak le a hatóságok. A DIICOT ügyészei csütörtökön elrendelték három gyanúsított 24 órás őrizetbe vételét, és kérni fogják 30 napos előzetes letartóztatásukat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések