Hirdessen itt

Harminc év múlva szabadulhat leghamarabb az idős nőre a házát rágyújtó férfi


A Debreceni Ítélőtábla dr. Gömöri Olivér vezette tanácsa helybenhagyta a Miskolci Törvénysdzék ítéletét.  

Az elsőfokon eljárt bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott - L. J. - korábbról ismerte áldozatát, mivel 2021. tavaszán kétszer segített neki a bevásárlásban. Az asszony házába is bejutott, vele beszélgetett, egészségi állapotával, körülményeivel tisztában volt.  

A férfi a lakásban különböző értéktárgyakat látott, így amikor néhány hónappal később pénz szűkében volt, elhatározta, hogy eltulajdonítja azokat. 2021. szeptemberében, az ablakon bemászott az idős asszony házába, majd öngyújtóval világítva kutakodni kezdett. Az asszony felébredt a zajra és megkérdezte, hogy ki van ott. Eközben a férfi egy franciakulcsot vett magához, az idős nőhöz lépett és többször fejbe ütötte vele. Az asszony a földre esett és eszméletét vesztette.  

A férfi eltette az éjjeli szekrényen talált mintegy 60 ezer forint értékű fülbevalót, aztán a cselekmény leplezése céljából meggyújtotta a házban talált takarót, rongyot, valamint ajtótokot és a még életben lévő sértettet magára hagyva távozott. A nő halálát füst- és szén-monoxid mérgezés okozta.

Fellebbezések 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023. májusában L. J. vádlottat nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint magánlaksértés bűntette miatt, mint visszaesőt életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen vádlott és védője enyhítésért, az ügyész a különös kegyetlenséggel történő minősítő körülmény megállapítása érdekében fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla dr. Gömöri Olivér vezette tanácsa szeptember 5-én tárgyalta az ügyet és az delső fokú bíróság ítéltét jóváhagyta, ami jogerőre emelkedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések