A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsányék sakkban tartják a pécsi polgármestert


Sajtóértesülések szerint Gyurcsányék sokkal nagyobb szeletet akarnak maguknak a pécsi tortából 

Hetek óta megy az egyezkedés a háttérben arról, milyen feltételek mellett támogassa vagy ne támogassa a Demokratikus Koalíció Péterffy Attila pécsi polgármester újraindulását – írja a Pécs Aktuál. A cikk szerint hivatalosan annyi biztos, hogy a DK még nem döntött arról, a saját jelöltjének tekinti-e Péterffyt. Ezt a lap kérdésére a párt megerősítette.

Azt írták, hogy „a Demokratikus Koalíció még nem döntött Péterffy Attila támogatásáról”.

Az MSZP védené a pécsi pozícióit

A lap belső forrásokból úgy értesült, a döntést azért halogathatják, mert a DK a mostaninál jelentősen több képviselői helyre tartana igényt Pécsett. Ha ezt a Demokratikus Koalíció megkapná, akkor Péterffy Attilának a DK kottájából kellene játszania a következő ciklusban.

A cikk szerint 2019-ben a Péterffy mögött álló szocialisták meglehetősen jól keverték a lapokat, így 

ma minden fontosabb pozícióban MSZP-közeli szereplő ülhet, és a testületben is erősebb érdekérvényesítő erejük van, mint a DK-nak.

A pécsi Momentum – a lap belső forrásai szerint – teljesen az MSZP befolyása alá került. Közben az MSZP minden komolyan vehető mérés szerint már be sem tudna jutni a parlamentbe.


Kellenek a DK erőforrásai

A Pécs Aktuálnak nyilatkozó, a városvezetéshez közel álló források szerint lesz megegyezés a Péterffy mögött álló erők és Gyurcsány Ferenc között, de egyelőre még mindenki az „arcoskodásnál” tart.

Péterffy Attila köre magabiztosságot próbál sugallni, és belső mérésekre hivatkozva népszerűnek mutatják a polgármestert. Ám eközben a DK erőforrásai, aktivistái, támogatottsága nélkül egyetlen baloldali jelölt sem tud komolyan labdába rúgni a városban. Így az a baloldali jelölt, akit nem támogat Gyurcsány Ferenc, nem sok eséllyel indul, és ezzel mindenki tisztában is van – írták.

Úgy tudják, a Péterffy mögött álló MSZP-s érdekkör szeretné fenntartani a jelenlegi erőviszonyokat, de Gyurcsányék nagyobb szeletet szeretnének a pécsi tortából. A nagy kérdés az, hogy ki meddig mer elmenni az érdekei érvényesítésének érdekében.

Mit tesznek Gyurcsányék?

Vannak, akik szerint Gyurcsány nem meri meglépni, hogy ne támogassa Péterffyt Pécsett, és ráindítson egy DK-s jelöltet. Ezzel ugyanis maga ellen fordítaná a helyi és országos baloldali és kormányellenes sajtót, és a Fidesz-gyűlölők egy jelentős táborát.

Más vélekedés szerint azonban a DK már annyira erős a baloldalon, és mostanra nincs igazi vetélytársa sem, hogy Gyurcsány bármit megtesz, amivel tovább erősítheti a pártot.

A választ a következő hetek, hónapok adják meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések