A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás: biztonsági garanciákat kell adni Oroszországnak és nem NATO tagságot Ukrajnának


Egy szuperállam kialakításának kísérlete sejlik fel az Európai Unióban, amely minél kisebb hatalmat adna a demokratikusan megválasztott nemzeti kormányoknak és sokkal többet a brüsszeli intézményeknek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a Joghallgatók Önképző Szervezete V. nyári egyetemén.

A tárcavezető az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy nincs reális esély arra, hogy Ukrajna az elfoglalt területeket visszaszerezze és “az is tisztán látszik, hogy Oroszország nem jelent fenyegetést Közép-Európára, hiszen az elmúlt másfél évben az oroszok nem értek el gyors és átütő eredményeket” úgy, hogy eleinte az ukránok fegyveres segítséget sem kaptak senkitől. (2014 óta építi hadseregét, nyugati támogatással. a szerk.)

Gulyás Gergely szerint az amerikaiak nélkül biztosan nem lesznek béketárgyalások Ukrajna és Oroszország között.

Úgy vélte, a tartós békéhez “az Ukrajnát támogató nyugati világnak biztonsági garanciákat kell adnia Oroszország felé, de semmiképpen sem NATO-tagságot az ukránoknak”, illetve hosszabb távon békefenntartó katonák állomásoztatása és számtalan hasonló megoldás biztosíthatná a tartós nyugalmat Ukrajnában.ű



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések