Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Görög tepsis krumpli fetával és zöldségekkel: friss zöldfűszerek is kerülnek a tálba


A fetával és zöldségekkel együtt sütött görög tepsis krumpli színes főfogás, de akár köret is lehet.


A fetás görög tepsis krumpli sok zöldséggel sül együtt. A paradicsom, a padlizsán és a lila hagyma párosa nagyon jól kiegészíti ezt a csodás krumplis fogást, amelyet találhatsz főfogásként vagy köretként is. A krumpli olcsó és változatosan készíthető el: nézd meg, hányféle ételnek lehet az alapja!

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 25 dkg koktélparadicsom
👉 25 dkg tejföl
👉 7.5 dkg feta
👉 3 ág kakukkfű
👉 1 padlizsán
👉 1 cukkini
👉 1 közepes lila hagyma
👉 1 tojás
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd elő negyedóra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, hogy lehűljön, majd hámozd meg és vágd karikákra. Szeleteld fel a padlizsánt, a cukkinit, a paradicsomokat és a hagymát is.

Egy tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal. Ossz el rajta egy réteg krumplit, padlizsánt, cukkinit, paradicsomot és hagymát. Szórd meg sóval, borssal, tépkedj rá friss kakukkfűleveleket. A tejfölt keverd össze a tojással, egy keveset locsolj a zöldségekre. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetejét szórd meg fetával, és told az egészet 200 fokos sütőbe 45 percre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések