A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres spenótos csirkecomb ropogósra sütve: tejszínes szaft koronázza meg


A spenótos csirkecomb úgy az igazi, ha a végén összeforgatod a köretként szolgáló főtt krumplival.


A krémes spenótos csirkecombot az is örömmel fogja falatozni, aki amúgy nincs odáig a vitamindús zöld levelekért. A tejszínes fogásokat szinte mindenki szeretni szokta, hiszen sokféle ételt egészítenek ki jól. Süsd a combokat ropogósra, és utána készítsd el a selymes mártást.

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:
👉 4 csirkefelsőcomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 teáskanál só
👉 1 teáskanál bors
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 teáskanál őrölt koriander

A mártáshoz:
👉 50 dkg krumpli
👉 15 dkg spenót
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 dl víz
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 teáskanál só
👉 0.5 teáskanál bors
👉 0.5 teáskanál őrölt koriander
👉 ízlés szerint chili

Elkészítés:

A csirkecombokat papírtörlő segítségével szárogasd meg. Egy kisebb tálban keverd el a sót, a pirospaprikát, a borsot és az őrölt koriandert. Add hozzájuk az olívaolajat, és kend meg a csirkecombokat ezzel a keverékkel. Pihentesd a hűtőben egy órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a bepácolt húsokat, és oldalanként néhány perc alatt süss rájuk kérget. Közben a hagymát vágd cikkekre, a fokhagymát kisebb darabokra. A megsült húst halászd ki a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig kezdd el puhára párolni a hagymát és a fokhagymát. Egy kevés vajat vagy olajat adhatsz még hozzá, ha szükséges. A spenótot mosd meg, szeleteld fel, és add a puha hagymához. Ne ijedj meg, ha nagyon soknak tűnik, mert nagyon hamar össze fog esni. Néhány perc párolás után öntsd fel vízzel, tedd vissza bele a csirkét, és lefedve, kis lángon főzd puhára nagyjából 45 perc alatt. A végén öntsd fel tejszínnel, és fűszerezd a sóval, borssal, paprikával, és ízlés szerint chilivel.

Amíg a hús puhul, a krumplit kockázd fel, és főzd puhára. A végén forgasd bele a tejszínes szószba.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések