Csodás lesz a cukkini, ha sajtos bundába forgatod, és így sütöd ropogósra.
A sajtos cukkinikorongok különlegessége a fűszeres bunda, amitől sokkal izgalmasabbak lesznek, mint egy közönséges rántott zöldség. A semleges ízű zöldség az egyik legnépszerűbb alapanyag: készíthetsz belőle levest, főzeléket, egytálételt, vagy megtöltheted darált húsos raguval.
Hozzávalók
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 5 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 2 nagy cukkini
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, és karikázd fel. Tedd egy tálba, szórd meg sóval és borssal, forgasd jól össze, és hagyd állni 10-15 percig. Közben reszeld le a sajtot, és ízesítsd pirospaprikával és aprított petrezselyemmel. A tojásokat egy kisebb tálban villával verd fel, és forgasd a fűszeres reszelt sajthoz.
A lisztet keverd össze zsemlemorzsával. A cukkinikorongokat forgasd bele először a morzsás lisztbe, utána a sajtos tojásba, és kevés olajon oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések