Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres almakompót fahéjjal és szegfűszeggel: önmagában kanalazva vagy húsok mellé isteni


Könnyen és gyorsan készíthetsz fűszeres almakompótot, amelyet utána találhatsz húsok mellé, vagy fogyaszthatod magában is uzsonnára.


Ezzel az egyszerű módszerrel isteni finom lesz a fűszeres almakompót! A cukor mennyisége attól függ, mennyire savanyú az alma: ha savanykásabb darabokhoz jutottál, nyugodtan használj többet belőle. Az almakompót nem befőtt, nem áll el hosszú ideig, ezért egyszerre mindig csak annyit főzz belőle, amennyi néhány nap alatt el is fogy majd.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg alma
👉 5 evőkanál cukor
👉 4 db szegfűszeg
👉 2 fahéjrúd
👉 1 vaníliarúd
👉 1 citrom

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt kockázd fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a félbehasított vaníliát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Főzd nagyjából negyedórát, amíg az alma elkezd puhulni. Nem kell, hogy teljesen megfőjön, mert amíg a saját levében áll, addig is puhulni fog. Várd meg, amíg langyosra hűl, utána tedd a hűtőbe tálalásig. Néhány nap alatt fogyasszátok el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések