A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Francia lap: így vált károssá Európára nézve az Európai Unió


Stéphane Buffetaut szerint Monnet kezdettől fogva úgy képzelte el Európa építését, mint a nemzeti szuverenitások lebontását. 

A Boulevard Voltaire online felületén arról jelent meg véleménycikk, hogy az Európai Unió a jelenlegi működését tekintve károssá vált Európára nézve. Stéphane Buffetaut szerző szerint minden politikai rendszer olyan elveken alapul, amelyek irányítják fejlődését. Ez alól az Európai Unió sem kivétel. Ha az Európai Unió káros lett Európára nézve, az nem véletlen – teszi hozzá.

„Monnet kezdettől fogva úgy képzelte el »Európa építését«, mint a nemzeti szuverenitások lebontását. Egy 1943-ban Rooseveltnek írt memorandumában ezt írta: »Európában nem lesz béke, ha az államok a nemzeti szuverenitás alapján jönnek létre újra«. Ez azonban egyenértékű azzal az állítással, hogy Európát úgy akarják felépíteni, hogy lerombolják annak történelmi alapjait: a nemzeteket.

– írja Buffetaut.

A szerző öt főbűnt sorolt fel, amelyek közül a negyedik az volt, hogy az Európai Bizottságnak szokásává vált tágan értelmezni a tagállamok által rá ruházott kompetenciákat. Példaként említette Magyarországot és Lengyelországot, mint olyan tagállamokat, amelyek megtapasztalták ezt az igazságszolgáltatás és a társadalmi kérdések terén.

(Mandiner)

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések