A szójaszószos csirkemell úgy különleges, hogy közben egyszerűen, pillanatok alatt elkészíthető.
Könnyen egy kis változatosságot csempészhetsz a konyhádba ezzel a ragacsos, pikáns szójaszószos csirkemellel. Frissen reszelt gyömbért használj hozzá, ugyanis az adja meg a hamisítatlan karakterét. Jól megy hozzá a párolt rizs és a zöldségköret is.
Hozzávalók
👉 1 kg csirkemellfilé
👉 5 cm gyömbérdarab
👉 3 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál szezámmag
👉 1 dl szójaszósz
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg két evőkanál olajjal, és tedd félre egy órára. Közben készítsd el a mártást. A szójaszószt keverd el egy evőkanál olajjal, és reszeld bele a gyömbért.
A csirkemellszeleteket serpenyőben, nagyobb lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd át. Amikor már mindkét oldaluk megsült, öntsd a serpenyőbe a szójaszószt, és főzd együtt, amíg kicsit besűrűsödik. A végén szórd meg a tetejét szezámmaggal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések