A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eritreai migránsok tiltakoztak Tel-Aviv-ban - összeverték őket a rendőrök


75 ember sebesült meg (ebből 11-en lőtt sebet szereztek), amikor eritreai menedékkérők összecsaptak a rendőrséggel Tel-Avivban. 

4 migráns súlyos állapotban, 19 rendőr könnyebben megsérült; a széles körű zavargások komoly károkat okoztak; videón látható, hogy rivális csoportok is összecsaptak egymással - írja a Times of Israel.

Az asmarai (Eritrea fővárosa - a szerk.) kormány ellen tiltakozó eritreai menedékkérők összecsaptak a rendőrséggel és a rezsim támogatóival Tel-Avivban szombaton.

Miután a tüntetés erőszakba torkollott a Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy a sebesültek között 19 rendőr is volt, akik könnyenn sérüléseket szenvedtek.

A tel-avivi Ichilov kórház közölte, hogy 11 embert kezeltek lőtt sebek miatt, köztük négy embert, akik súlyos állapotban voltak és műtéten estek át.

A sérült tüntetőket szintén a holoni Wolfson Orvosi Központba szállították. A kórházból nem érkezett információ az odaszállított sebesültek állapotáról.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a rendőrök a levegőbe lőttek, amikor a tüntetők a helyszín előtt - ahol az eritreai nagykövetség "fesztivált" tervezett tartani - áttörték a rendőrségi kordonokat a Yad Harutzim utcában, és randalírozni kezdtek.

A közlemény szerint a rendőrök azért lőttek, mert úgy érezték, hogy életveszélyben vannak, és ennek következtében három sérült is van. Nem volt világos, hogy a tömegben lévő tiltakozóknál volt-e lőfegyver.

A Haaretz című újság arról számolt be, hogy a rendőrség kábító gránátokat és könnygázt is bevetett, hogy megpróbálja feloszlatni a tömeget.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések