A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltávolítják a 2008 előtti könyveket egy iskolai könyvtárból, hogy befogadóbbak legyenek


Egy kanadai középiskola minden 2008 előtt kiadott könyvet eltávolított a könyvtárából, azt állítva, hogy ezzel befogadóbbak lesznek – számolt be róla a Not The Bee. cikke alapján a vasarnap.hu. 

Az Ontario állambeli Mississaugában található Erindale középiskola a könyvtári könyvek nagyjából 50 százalékát – köztük a Harry Potter és az Éhezők viadala sorozatokat – selejtezte ki egy korábban megjelent irányelv alapján, amely „méltányosabb” felhozatalt tűzött ki célul.

Az iskola ellentmondásos lépésére azt követően került sor, hogy az oktatási miniszter az év elején utasítást adott ki az iskolaszékeknek a széleskörűbb befogadás érdekében.

„A 2008 előtt kiadott könyveket, amelyek sérültek, pontatlanok, vagy nem rendelkeznek erős forgalmi adatokkal (nem kölcsönzik ki a diákok), eltávolítjuk” – áll az igazgatóság közleményében.

A magas példányszámban kivett, sérült könyveket a kiadási dátumtól függetlenül kicserélik, míg a régebbiek a polcokon maradhatnak, ha „pontosak, a tantervet szolgálják, összhangban vannak a tanács kezdeményezéseivel, és megfelelnek a diákok érdeklődésének és elkötelezettségének” – tette hozzá a testület.

„A Peel District School Board azon dolgozik, hogy az iskolai könyvtárainkban elérhető könyvek kulturálisan érzékenyek, relevánsak, befogadóak legyenek, és tükrözzék iskolai közösségeink és a szélesebb társadalom sokszínűségét” – közölték.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések