A barackos túrós pite vékony tésztáján lágyan terül el a gazdag töltelék.
Ennek a csodás barackos-túrós pitének tényleg lehetetlen ellenállni. A roppanós alap vajas linzertésztából áll, a tetején pedig csodásan egészíti ki egymást a túró és a gyümölcs. Szezonon kívül készítheted befőttből is, de amíg kapható a friss barack, mindenképpen azt használd fel hozzá.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához:
👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 1 tojás
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
👉 50 dkg túró
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 őszibarack
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
A tésztához lisztet keverd el a cukorral és a sütőporral, majd morzsold el a kockákra vágott hideg vajjal. Végül üsd hozzá a tojást, gyors mozdulatokkal gyúrd össze, és fóliába csomagolva pihentesd a hűtőben fél órát. Közben állítsd össze a tölteléket: a túrót villával törd át, és keverd el a cukorral, a tejföllel és a reszelt citromhéjjal. Ezt is tedd a hűtőbe felhasználásig.
Egy piteformát kenj ki vajjal. A tésztát nyújtsd ki kör alakúra, és helyezd el a formában úgy, hogy a széleit is befedje. Szurkáld meg villával, és oszd el rajta a túrós tölteléket. A barackot hámozd meg, magozd ki, szeleteld fel, és szépen rakd ki vele a túrókrémet. 180 fokos sütőben, fél óra alatt süsd készre. Ha van otthon szeletelt mandulád, érdemes tálaláskor azzal megszórni a tetejét.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések