A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre agresszívabban, erőszakosabban ostromolják hazánk déli határát a migránsok


Továbbra is ostrom alatt áll a magyar határ, az illegális bevándorlók egyre drasztikusabb módszerekkel, agresszíven és erőszakosan próbálnak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unióba. 

Idén már több mint 125 ezer illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Szijjártó Péter külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy óriási veszélyt jelent az Európába irányuló migrációs hullámok megerősödése, ezek ugyanis lehetőséget adnak a terrorszervezeteknek arra, hogy megbújjanak a migránsok között.

Köveket dobálnak, kárt okoznak a biztonsági kamerákban, átvágják a kerítést. Így próbálnak átjutni a magyar határon az illegális bevándorlók. Az M1 Híradóban is bemutatott felvétel a kormány közösségi oldalára került fel, s azon jól látszik, hogy a bevándorlók egyre erőszakosabban ostromolják hazánkat.

Létrákkal, bozótvágókkal érkeznek a kerítéshez, átvágják a pengésdrótot, majd kihúzzák az útra, így próbálják visszatartani a terepjáróval  a helyszínre érkező magyar rendőröket.

Olyan is van, aki fegyverrel érkezik a határzárhoz, és nem félnek azt használni. A céljuk az, hogy

megfélemlítsék a hatóságokat és egymást is. A bűnözők ugyanis már felosztották egymás között a határ menti területeket.

Itt gyűjtik be a pénzt az illegális bevándorlóktól, akiknek azt ígérik, átjuttatják őket a határon. „Háromezer eurót kértek tőlünk, és nincs semmi biztosíték arra, hogy sikerül” – magyarázta egyikük.

Leszámolások, összecsapások

A feszültség a bevándorlók szerint is egyre nagyobb. Rendszeresek az összecsapások. Legutóbb a múlt héten Hajdújáráson történt leszámolás. Egy migráns a helyszínen meghalt. Másnap a szerb rendőrségi akció során több fegyvert és rengeteg lőszert lefoglaltak a hatóságok. A helyzet azonban azóta se javult, a helyiek szinte minden nap hallanak lövöldözéseket robbantásokat.

Szakértők szerint az illegális migránsok között évek óta sok a kiképzett katona. De nem csak az okmányok nélkül érkező harcedzett fiatal férfiak jelentenek biztonsági kockázatot, hanem az is, hogy akár

terroristák is megbújhatnak az egyre nagyobb tömegben.

Óriási veszélyt jelent az Európába irányuló migrációs hullámok megerősödése, ugyanis jól látható, hogy

a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással

– erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt az M1-en New Yorkból. A tárcavezető az ENSZ-közgyűlés keretében részt vesz a terrorizmus áldozatait támogató csoport ülésén, ennek kapcsán aláhúzta, hogy ma a globális terrorfenyegetettség minden erőfeszítés ellenére is súlyosabb, mint valaha, tavaly 6700 halálos áldozatot követeltek a különböző merényletek.

„Hogyha súlyosabbá válik valahol a terrorfenyegetettség, akkor onnan többen indulnak útnak, a masszív migrációs hullámok pedig lehetőséget adnak a terrorszervezeteknek a terrorszervezetek tagjainak arra, hogy így elbújjanak ezekben a hullámokban, kontroll nélkül tudjanak átkelni a határokon és jussanak el a világ távoli, sokszor sajnos európai pontjaira” – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter leszögezte:

az Európába irányuló migrációs hullámok egyre súlyosabbak, a terrorizmussal szembeni küzdelmet ezért fokozni kell.

A külügyminiszter emlékeztetett az ENSZ terrorizmusellenes hivatalának második legnagyobb központja Budapesten jött létre. Leszögezte: a központ szerepét tovább kell erősíteni, ez pedig hazánk biztonságának javulásához is hozzájárul majd.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések