A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egymásnak feszült Toroczkai és L.L. Junior: "Óriási baj van a cigánysággal"


L.L. Junior és Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke élőben szállt vitába egymással. L. L. Junior az elmúlt időszakban Orbán Viktornak és – ahogy a zenész fogalmazott – „a romáktól leginkább idegenkedő párt” elnökének, Toroczkai Lászlónak is nyílt levelet írt. Aztán kiderült: a cigány-magyar együttélés és a problémák kibeszélésére Toroczkai László vitát is vállalt Juniorral. 

A Mi Hazánk pártelnökének küldött nyílt levélben arra kérte a politikust, tegyen azért, hogy az ő követői is értsék, milyen „fontos ügyben kell mindannyiunknak a gyűlölködés helyett a megértés és az együttműködés irányába mozdulnunk.” A zenész a magyarországi cigányság helyzetére célzott. Kérte Toroczkait, segítsen abban, hogy a „cigánybűnözés” és a „cigány bűnöző” szavakat ne engedjék a közbeszédbe. Illetve kérte, hogy a pártelnök ne engedje az erőszakot idéző vonulásokat a cigánysorokon a jövőben.

Előzőleg a miniszterelnöknek írt levelet aggódó hazafiként, szintén a romák helyzete miatt. Orbán Viktortól azt kérte, szigorítsa a jogszabályokat, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre, illetve kérte, hogy a „cigánybűnözés” és a „cigány bűnöző” kifejezések kikerüljenek a köztudatból.

Junior egy harmadik nyílt levélben a roma társadalomhoz szólt.

Toroczkai a jelek szerint elfogadta a kinyújtott kezet, mert vállalta a párbeszédet – vagy vitát – élőben L.L. Juniorral.

A vitát, amely kedden este 18 órakor kezdődött, itt nézheti vissza:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések