A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyelőre túlélte a "náculást" a finn kormány


Alig kezdte meg működését a frissen megalakult finn kormány, rögtön magyarázkodásra kényszerült az ellene felhozott rasszista vádak miatt. Ugyanis a közelmúltban jelentős politikai vihart kavartak Jussi Halla-aho házelnök korábbi szavai, amikor is az iszlámot és a migrációs hátterű bűnözést kritizálta.  

A finn ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be az új, jobboldali kormány ellen. A szavazás során a 200 tagú parlamentben a kormány 106 képviselőtől kapott támogató szavazatot, míg a bizalmatlansági indítvány mellett 

mindössze 65 törvényhozó voksolt.

A politikai támogatás tehát stabilnak a látszik a kormány mögött, a nyilvánosságban azonban folyamatos támadások érik, egyes tagjainak korábbi kijelentései miatt. A gazdasági miniszter tíz nap után lemondásra kényszerült, miután megvádolták azzal, hogy náci célozgatásokat tett a választási kampány idején.

Petteri Orpo finn kormányfő a botrány tompítása érdekében augusztus végén bejelentette, hogy konkrét, kormányzati lépéseket terveznek az intolerancia visszaszorítása érdekében, és hogy ő és kormányának valamennyi tagja elkötelezett a rasszizmus elleni harcban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések