A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csokis Olívabogyó lett a DK klímaügyi árnyékminisztere


Átalakította árnyékkormányát Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök – tudatta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc felesége. 

Három helyen történt változás az árnyékpozíciókban: Kocsis-Cake Oliviót nevezték ki környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszternek, aki így részfeladatokat vett át Oláh Lajos korábbi környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminisztertől.

A második változás az, hogy ezután Oláh az innovációért és mesterséges intelligenciáért felelős árnyékminiszter lesz, aki Dobrev szerint a magyar politikában elsőként ismerte fel a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek és szabályozások fontosságát. 

A harmadik változás pedig a Jobbikból átcsábított Varga Ferenc kinevezésével következett be, akit Dobrev bér- és munkaügyi árnyékminiszteri posztra jelölt az év elején elhunyt Kordás László helyére. 

Nyilvánvaló, Gyurcsányék pozíciókkal csábíthattak át más baloldali ellenzéki pártok politikusait a DK-ba.

Úgy tűnik, hogy érdemi pozíciót nem tudtak kiharcolni magukat az átlépett politikusok, akik a polgármesteri székbe huppanás helyett kénytelenek lesznek megelégedni egy árnyékpozícióval, mert az esélyesebbnek látszó fővárosi helyeknél a Dobrev–Gyurcsány-duó nem osztott lapot az átlépett baloldali politikusoknak a jelenlegi állás szerint – írja a Magyar Nemzet.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések