A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csődbe ment Anglia második legnagyobb városa, a muszlimok lakta Birmingham


A második legnagyobb brit város lakosságának majdnem fele migráns hátterű. Birmingham városa a kormány segítségét kéri, anélkül nem tud kimászni a gödörből. 

Csődöt jelentett a birminghami városi tanács, a brit önkormányzatok között végigsöprő fizetésképtelenségi hullám eddigi legnagyobb áldozata. A város kedden hivatalosan is bejelentette, hogy képtelen egyensúlyba hozni idei mérlegét. Az ellenzéki Munkáspárt vezette városi tanács keddi közleménye szerint júliusban szigorú kiadási kontrollt vezettek be, ám kormányzati segítségre van szükség ahhoz, hogy a város kimásszon a gödörből – írja a Financial Times.

Birmingham a múlt hónapban jelentette be, hogy a 2023–24-es pénzügyi évben 84,4 millió fontos hiányra, a következő évre pedig 164,8 millió fontos deficitre számít.

Az angliai és walesi tanácsok egyre növekvő pénzügyi nyomás alatt vannak a szociális ellátás költségeinek növekedése, a magas infláció és a gyengébb bevételek miatt. Nagyjából 190 ország bevándorlói lakják már Birminghamet, aminek a következménye az, hogy a brit lakosok nemsokára kisebbségbe szorulhatnak a városban.

Közel 50 ezren a városban élő migránsok közül még angolul sem beszélnek. A városba beáramló külföldiek, köszönhetően nagyrészt a munkáspárti városvezetésnek, amely a város „kohéziós" stratégiájáért felel immáron tehetetlen  a várost ellepő ingyenélőkkel szemben.

Ez a "kohéziós stratégia" pedig annyira „jól" sikerült, hogy nemsokára a korábbi többség kerülhet kisebbségbe.

Ezt bizonyítja az is, hogy már a 2011-ES NÉPSZÁMLÁLÁS SORÁN IS A HELYBÉLIEK 42,1 SZÁZALÉKA NEM FEHÉR BŐRŰ BRITKÉNT HIVATKOZOTT MAGÁRA. A britek aránya mindössze 53,1%.

A tendencia azóta sem javult, hiszen a népszámlálás óta már megfigyelhető egy 12 százalékos növekedés a külföldiek arányában, és ha ez így folytatódik, akkor 2021-re a város 1,2 millió lakosának fele külföldön született lesz.

A 18 éven aluliaknál ez már érvényesült is: 60 SZÁZALÉKUK VALLOTTA MAGÁT "NEM FEHÉR BŐRŰNEK". A muszlim lakosság aránya 21,8%, a szikh 3%, míg a hindu 2,1%.

A KERESZTÉNYEK ARÁNYA MÁR CSAK 46,1%.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések