A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Carlson: Oroszország keresztényebb ország, mint Ukrajna, ahol a hívőket üldözik


Oroszország keresztényebb ország, mint Ukrajna, ahol a hívőket üldözik – jelentette ki Tucker Carlson amerikai újságíró egy vallási rendezvényen, amelyről felvételt közölt az X közösségi hálón. 

“Melyik ország befogadóbb a keresztényekkel szemben, Ukrajna vagy Oroszország? Ez egy jogos kérdés. Miért nem szabad ezt senkinek sem feltenni?”

– vette fel.

Mint a Fox News egykori műsorvezetője megjegyezte, “az egyik ilyen ország” letartóztatott papokat és bezárt templomokat a rendőrség és a hadsereg segítségével.

“És ez nem Oroszország volt”

– jegyezte meg Carlson.

 Korábban Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat vezetője azt mondta, hogy az ortodox egyházat fizikailag megsemmisítik Ukrajnában.

Az elmúlt évben Kijev az ország modernkori történelmének legnagyobb üldözési hullámát szervezte a kanonikus ukrán ortodox egyház ellen. Ukrajna különböző régióinak helyi hatóságai az ukrán ortodox egyház oroszországi kapcsolataira hivatkozva határozatokat fogadtak el az egyház tevékenységének betiltásáról, és a Rada elé terjesztették a de facto országos betiltásáról szóló törvényjavaslatot.

Ezen túlmenően a hatóságok szankciókat szabtak ki az egyház papságának egyes képviselőivel szemben. Az ukrán SZBU büntetőeljárásokat kezdett indítani a papság ellen, és “kémelhárítási tevékenységet” folytatott – házkutatásokat tartott püspököknél és papoknál, templomokban és kolostorokban “ukránellenes tevékenységekre” utaló bizonyítékok után kutatva.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések