A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális állatkínzás Kiskunhalason: a kutya húsába nőtt a lánc és a drót


Újabb brutális állatkínzásra derült fény, belenőtt a kutya nyakába a lánc és a drót, amivel a fal tövéhez ki volt kötve Kiskunhalason, egy Kisfaludy utcai ház udvarán. A szerencsétlen kutyát egy helyi önkéntes állatvédő mentette ki szorult helyzetéből egy állatorvos, a közterület-felügyelők és a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőreinek közreműködésével. 

„Most nem vagyok összeszedett, keresem a szavakat, a sírás fojtogat dühömben” – kezdte az egyik közösségi oldalon bejegyzését a kiskunhalasi Hurtony Szabina, aki évek óta önkéntes állatvédőként tevékenykedik. Találkozott már jó néhány szörnyű esettel, de a mostani bajban lévő kutya látványa nagyon elborzasztotta.

Egy ismerőse kért tőle segítséget, hogy a Kisfaludy utca egyik portáján hetek óta vinnyog egy szerencsétlen kutya. Csütörtökön felkereste a megadott címet, ahol a családból nem tartózkodott otthon egy felnőtt személy sem, csak gyerekek. A vonyító, szenvedő kutya mellett játszottak, nem tűnt fel nekik, hogy valami baj van a szerencsétlen állattal – mesélte Szabina, aki úgy tudja, hogy a gyerekek mindenféle felügyelet nélkül voltak otthon, senki nem foglalkozott velük.

– A kutya az egyik fal tövében egy alig egy méteres láncon és dróton volt felcsavarodva, ami a nyakára volt kötve, mélyen a bőre alá bevágva. Látszott, hogy fiatalabb korában tehették rá, de gazdái nem foglalkoztak vele, hogy már a nyakát sebesíti. Az elgennyesedett sebet legyek és kukacok lepték, szörnyű kínokat kellett átélnie szerencsétlen állatnak – részletezte a borzalmakat Szabina, aki rendőröket és állatorvost hívott a helyszínre, valamint időközben valaki értesítette a közterület-felügyelőket is.

A kutyának a helyszínen lévő állatorvos egy bódító injekciót adott be, és sikerült megszabadítania a nyakába nőtt lánctól és dróttól, mivel azonban más irányú feladatai miatt nem tudta vállalni az állat további kezelését, Szabina egy másik állatorvoshoz vitte, ahol ellátták a sérüléseit. Ezt követően egy kutyakozmetikus ingyen vállalta, hogy megfürdeti és ellátja rajta a további szükséges teendőket.

Hurtony Szabina arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ügyben állatkínzás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást kezdeményezett, bízik abban, hogy a kutya gazdáit felelősségre fogják vonni. Ugyanakkor azt sem érti, hogy a szomszédok, akik hetek óta hallgatták az állat keserves vonyítását, miért nem kértek előbb segítséget? A megmentett kutya azóta jobban van, Szabina vette gondozásba. Elmondása szerint több felajánlás is érkezett hozzá, hogy kifizetik a kutya ellátásának költségeit. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések