A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brestyánszki Boros Rozália győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen


A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját a közönség véleményezte és díjazta  

Brestyánszki Boros Rozália színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt csütörtök este Újvidéken. A díjnyertes darabot Urbán András állította színpadra.

A megírandó mű címét – A baglyok szaporodását segítik a költőládák – az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki szerda reggel. Ennek alapján kellett három szerzőnek: Góli Kornéliának, Brestyánszki Boros Rozáliának és Oláh Tamásnak aznap estig drámát írnia.

Ezután a rendezőknek, Urbán Andrásnak, Mezei Kingának és Ricz Árminnak 24 órájuk volt arra, hogy színpadra állítsák az új drámákat a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével.

A három ősbemutatót csütörtök este, a magyar dráma napján tartották az Újvidéki Színházban. A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját a közönség véleményezte és díjazta.

Brestyánszki Boros Rozália nyertes darabja egy uhuról szól, amely fészek hiányában egy kéményben szeretné lerakni tojásait, ám beszorul, társai pedig a segítségére sietnek.

A drámaíróverseny célja az, hogy új vajdasági magyar drámák szülessenek, és olyan színházi szakemberek vagy szerzők is drámaírásba fogjanak, akik egyébként nem foglalkoznak ezzel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések