A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Borrell szerint az Ukrajna elleni orosz háború eredménye határozza meg az új világrendet


A világrend második alapja szerinte Kína „hihetetlen” felemelkedése lesz 

Jelenleg senki sem tudhatja, hogyan fog véget érni az Ukrajna elleni orosz agressziós háború, de ennek eredménye egy új világrend kialakításának meghatározó tényezője lesz. Ezt Josep Borrell, az EU főképviselője mondta a New York-i Egyetem hallgatósága előtt tartott beszédében – írja az Ukrinformra hivatkozva a Karpat.in.ua.

„Az új világrend felépítését ezen a héten fontolgatja az ENSZ Közgyűlése. Ez három kulcsfontosságú esemény eredménye lesz. Az első az Oroszország Ukrajna elleni háborújának vége. Nem tudom, mi lesz az eredmény, de ez lesz az egyik elem, amely meghatározza az új világot” – mondta Borrell.

A világrend második alapja szerinte Kína „hihetetlen” felemelkedése lesz, amelynek gazdasága az 1970-es években még csak az amerikai GDP 1 százalékát tette ki, ötven év alatt pedig 80 százalékra tudott nőni, amely rendkívüli eredmény. Tehát az USA és Kína konfrontációja határozza meg a jövő világát is – írták.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések