A mandulás, marcipános bögrés sütivel nem lehet mellélőni, és az összeállítása is pofonegyszerű.
A marcipános, mandulás bögrés süti úgy különleges, hogy az összeállításában semmi ördöngösség nincs. A tésztát a reszelt natúr marcipán dobja fel, amelyet legjobb, ha a mélyhűtőben tartasz felhasználás előtt, így sokkal egyszerűbb lesz a kezelése. Az adagok kimérésére egy háromdecis bögrét használj.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg marcipán
👉 5 dkg vaj
👉 1.5 bögre liszt
👉 1 bögre cukor
👉 1 tojás
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 kávéskanál szódabikarbóna
👉 1 kávéskanál vaníliaaroma
👉 0.75 bögre darált mandula
👉 0.75 bögre tej
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni.A cukrot keverd habosra a tojással, add hozzá a vaníliaaromát, és reszeld bele a citromhéjat. Egy másik tálban vegyítsd el a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a darált mandulát. Több részletben, a tejjel felváltva adagold a cukorhoz.
Végül reszeld hozzá a kemény marcipánt, csorgasd bele az olvasztott vajat, és forgasd össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 180 fokos sütőbe 35 percre. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, készen van.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések