A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Bocsánat, ez szellemileg szánalmas, András!” – szürreális adok-kapok Márki-Zay Péter és Hont András között (videó)


Új pártja programja helyett a sajtó 2022-es működését kezdte el elemezni az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje. 

Hont András és Márki-Zay Péter a Spirit FM Nagykép című műsorában estek egymásnak, melyben Vona Gábor pártalapításáról, 2018-as választás eredményének okairól, valamint az ellenzéki beszélőfejek viselkedéséről a médiában. 

Vona Gábor a Fidesz szekerét tolja

A diskurzus elején Vona Gábor pártalapítását vették gorcső alá, a műsorvezető már az elején meg is kérdezte a hódmezővásárhelyi polgármestertől, hogy szerinte valaki utasítja-e Vonát. Márki-Zay erre úgy válaszolt, hogy 

„látványosan a Fidesz érdekében politizál 2018 áprilisa óta”. 

Hont megjegyezte, hogy a polgármester figyelmét „nem köti le annyira az elméleteinek gyakorlati megvalósulása, mint azok teljes kibontása”. 

Mindenki mögött valamilyen politikai szándékot kell sejteni? – tette fel Hont András a kérdést Márki-Zay Péternek. A polgármester azt válaszolta, lehetséges ilyen is. A műsorvezető tovább folytatta: 

„ha valaki máshogy gondolkozik, nem lehet, hogy pusztán ez a véleménye, nem pedig egy adott párt szekerét tolja?”

„De, természetesen lehet, és ebből a véleményből nagyon jól meg is lehet élni” – vágott vissza Márki-Zay Péter. 

Hont András azonban rögtön visszakérdezett, hogy ezt mégis hogy érti a politikus, aki így felelt: 

„Gondolom egy ATV nem ingyen hívja Andrást a stúdiójába”. 

A műsorvezető nem mondott konkrét összeget, de úgy fogalmazott, hogy egy polgármesteri költségtérítés töredékét nem éri el ez a szám. 

„Ja, egy műsorért nem, de hogy egy hónapban többet kap, mint az én költségtérítésem, abban biztos lehet” 

– reagált csípőből Márki-Zay Péter. 

„Orbán Viktor arcán páni félelem látszott”

Márki-Zay Péter úgy véli, hogy ha 

„valaki az ATV-ben vagy a Spirit FM-en rendre az ellenzéket szidja, abban nem tudom nem felfedezni a Fidesz érdekét”. 

A műsorvezető állítása szerint főként nem ezzel foglalkoznak, de a polgármestert ez hidegen hagyta, váltig ragaszkodott az állításához.

Márki-Zay szánalmasnak tartja, hogy egyes ellenzéki nyilatkozók 2018 előtt arról beszéltek, hogy leváltják a választásokon a Fideszt, mint mondja, ő ilyet sosem ejtett ki a száján.

Azt is hozzátette, hogy „Orbán Viktor arcán páni félelem látszott”. 

Hont erre úgy reagált, hogy lehet, hogy csak fáradt volt a régi-új miniszterelnök. ( Egyébként a választás után publikált Telex-cikkből is kiderült, hogy a Fidesz vezetése hetekkel a választás előtt kézhez kapott olyan felméréseket, amelyek megjósolták a későbbi eredményt - a szerk.)

A műsor legnagyobb vitáját kiváltó része a sajtó szerepéről szóló blokk volt. Márki-Zay minden előzmény nélkül elemezni kezdte, hogy egyes felmérések szeirnt melyik orgánum milyen hangvételben írt a kampányban a kormányról és az ellenzékről.

„Ön hányszor többször szerepelt az ATV-ben, mint bármely fideszes politikus?” – kérdezte Hont András arra reagálva, hogy Márki-Zay szóvá tette, a demokrácia hiányát bizonyítja az, hogy mindössze öt percet kapott az M1-en a kampányban.

„Ön most azt vitatja, hogy Németh Sándor Fidesz-közeli? Bocsánat, ez szellemileg szánalmas, András!” – érkezett Márki-Zay visszakérdezése. 

„Ön egy olyan világban szeretne élni, ahol a tulajdonos meghatározza, hogy a cégében működő szakembereknek mi a tevékenysége” – reagált Hont. Márki-Zay erre megerősítette, hogy ez „szánalmas” és „nagyon mély”, és inkább beszéljenek új pártja programjáról.

A teljes beszélgetést itt tudják visszahallgatni: 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések