A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bíróság elé került Karácsony Gergely kedvence


Bíróság elé állt a budapesti állatkert volt operatív igazgatója, akit gazdasági csalással vádol az ügyészség. Szabó Roland korábbi botránya ugyan évek óta köztudott volt, ám Karácsonyék sokáig nem engedték el a kezét. 

Néhány hete előkészítő ülést tartott az Egri Járásbíróság a Fővárosi Állat- és Növénykert egykori vezetője, Szabó Roland és társai ügyében – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A főpolgármester egykori kinevezettje ellen az Egri Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat. Az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést indítványozott.

Szabó Rolandot 2021. január 1-jétől öt év határozott időre nevezte ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának. Ugyanakkor már tudható volt, hogy a férfit már két hónappal korábban, 2020. szeptember 10-én üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Gyöngyösi Rendőrkapitányság.

Karácsonyék ennek ellenére évekig nem nem engedték el a kezét, még operatív igazgatóként egészen idén márciusig pozícióban maradhatott, amikor közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal arról, hogy a sajtóból értesültek a Szabó Roland elleni vádemelésről. Ekkor szánta rá magát Karácsony, hogy Szabó Rolandot visszahívja, aki azonban időközben benyújtotta lemondását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések