A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bekeményítenek a svájciak: nincs több burka és nikáb az utcán


Jóváhagyta a svájci alsóház szerdán az arcot eltakaró ruhadarabok, például a muszlim nők által visel burka és nikáb viselésére vonatkozó tilalmat. 

A jogszabályt a felsőház korábban már elfogadta, miután két évvel ezelőtt egy népszavazáson a svájci választópolgárok többsége támogatta az erre vonatkozó javaslatot. Az új jóváhagyás után akár ezer frank, nagyjából 400 ezer forint bírságot is kaphat, aki megsérti az előírásokat. 

A tilalom az orrot, szájat és a szemeket is eltakaró ruhadarabokra – tehát a vallási viseletek mellett például a símaszkokra és más kendőkre is – vonatkozik nyilvános helyeken. Két svájci kantonban – Ticinóban és Sankt Gallenben – már eddig is érvényben volt hasonló jellegű tilalom. A mostani szövetségi szintű szabályozással Svájc Belgiumhoz és Franciaországhoz csatlakozik, ahol már korábban törvényt hoztak az arcot eltakaró viseletek tilalmáról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések