Hirdessen itt

Az oroszok német katonákat találtak az ukránok egyik kilőtt Leopard tankjában


Orosz orgánumok arról számoltak be szombaton, hogy a Zaporizzsja irányában nemrégiben megsemmisített Leopard 2 harckocsit németül beszélő legénység üzemeltette. Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy a felszerelés állítólag a Bundeswehrhez, Németország egyesített fegyveres erőihez tartozott. 

A Vedomosztyi orosz lap a zaporizzsjai tengelyen működő orosz hírszerző csoport parancsnokának információit tette közzé.

„Miután megállítottunk egy újabb ukrán támadást, és elfogtunk egy ATGM rakéta által működésképtelenné tett Leopardot, a roncsok között egy súlyosan sérült katonát fedeztünk fel tragikus körülmények között elhunyt társai mellett. Miután a férfi visszanyerte az eszméletét, könyörögni kezdett, hogy »Nicht shissen!«, vagyis »Ne lőj!«” – idézte fel az eseményeket a parancsnok.

A parancsnok elárulta, hogy a katona – mielőtt belehalt volna sérüléseibe – azt állította, hogy nem zsoldos, hanem a Bundeswehr szolgálatban lévő tagja. A német katona azt is mondta, megbánta, hogy Ukrajnába merészkedett – idézi az orosz parancsnok beszámolóját a Bulgarian Military.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések