A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikai légierő minisztere felkészülésre szólított a Kína elleni háborúra


Frank Kendall, az amerikai légierő minisztere annak a véleményének adott hangot, hogy Kína azért növeli katonai erejét, hogy felkészüljön egy esetleges háborúra az Egyesült Államokkal – írja a The Hill című lap. 

Szerinte Kína “több mint 20 éve optimalizálja erőit, hogy szembeszálljon a nagyhatalmakkal és legyőzze az USA-t a Csendes-óceán nyugati részén”.

Korábban Garland Nixon amerikai újságíró a YouTube-csatornája adásában arról beszélt, hogy az Egyesült Államok konfliktusba akar kerülni Oroszországgal, hogy legyőzze azt, hogy megőrizze hegemón szerepét.

Közben  a  Foreign Policy arról cikkezik, hogy a nyugati kísérletek, amelyek Oroszország elszigetelésére irányultak a különleges hadművelet megkezdése után, csak felgyorsították a közeledését Kínához.

“Peking és Moszkva egyre szorosabb kapcsolata több évtizede épül <…> Mindkét ország egyértelmű stratégiai döntést hozott a kétoldalú kapcsolatok előtérbe helyezése mellett” – írja a lap. A "különleges művelet" kezdete óta, amikor újabb szankciócsomagokat vetettek ki Oroszország ellen, Kína az egyik fő kereskedelmi partnerévé vált – emlékeztetett a szerző.

Hszi Csin-ping kínai elnök 2023. márciusi moszkvai látogatása során az országok közötti kapcsolatok elmélyítését stratégiai döntésnek nevezte, amelyet Peking hozott – tette hozzá.

Emellett Kína megalapozottnak tartja Oroszország aggodalmát a NATO bővítésével kapcsolatban – írta a lap. Mindkét ország közösnek érzékeli az Egyesült Államok vezette Nyugat fenyegetését. Ezért az államok arra használják a BRICS-t és a SCO-t, hogy növeljék a fejlődő országok körében a tekintélyüket – áll a cikkben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések