A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amíg egymást marják Niedermüllerék, belefullad a szemétbe Erzsébetváros


A Momentum egy beszámoló kapcsán tartott be a kerületi vezetésnek, a kényszertörlés szélére taszítva a közterületi takarítást végző önkormányzati céget. 

A legutóbbi testületi ülésen sem sikerült elfogadni a kerületi közterületi takarításért és parkrendezésért felelős, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Erzsébetváros Kft. tavalyi beszámolóját a VII. kerületi képviselő-testületnek.

A beszámolót május 31-ig kellett volna elfogadni, ám ez a mai napig nem sikerült.

Márpedig a késés – ahogy Benedek Zsolt, a helyi Fidesz-frakció vezetője felhívta figyelmünket,

a cég kényszertörléséhez vezethet, amelynek persze megint a helyi lakosok innák meg a levét. A kényszertörléssel ugyanis nem lenne aki elvégezze a feladatot.

Márpedig aki Erzsébetvárosban jár vagy lakik, az tudja, hogy a közterületek rendben tartására égető szükség van ebben a belvárosi kerületben. Ráadásul a takarítás színvonala eddig is messze elmaradt a kívánatostól, ha ez is megszűnik, akkor teljesen belefulladhat a szemétbe Erzsébetváros.

A három DK-s és három momentumos képviselő alkotta baloldali többség levesébe most az utóbbiak köptek bele, miután nem hajlandók igennel szavazni az egyébként több száz millió forintos hiányt felhalmozó cég beszámolójára. Ahogy a múlt heti ülésen a kerület momentumos alpolgármestere Bárdi Zsuzsanna az ülésen elmondta: azért nem tudják megszavazni az előterjesztést, mert egy közérdekű adatigénylés kapcsán „kétely merült fel a Belső-Erzsébetváros kézi takarítására vonatkozó közbeszerzési szerződés teljes mértékű teljesülésével kapcsolatban”.

A Momentum szerint azt is ki kellene vizsgálni, hogy a közbeszerzést megnyert alvállalkozó és annak további alvállalkozói a szerződésnek és a közbeszerzési szabályoknak megfelelően jártak-e el, illetve, hogy ezeket az Erzsébetváros Kft. megfelelő módon ellenőrzi-e.

Bár azt nem tudni, milyen érdekek állnak a háttérben, de Benedek Zsolt szerint arról van szó, hogy

2019-ben a baloldal felosztotta egymás között az önkormányzati cégeket, most viszont véget ért a status quo és a balliberális pártok elkezdtek marakodni a koncon, elkezdődött a kiszorítósdi.

A fideszes képviselő úgy látja, nagy az elégedetlenség a kerületben, a Niedermüller Péter vezette önkormányzat ugyanis egyáltalán nem valósította meg a választáskor tett ígéreteit.

Bár az önkormányzat elvileg másfélszer annyi pénzből, nagyjából 25 milliárd forintból gazdálkodhat, mint 2019-ben, a polgármester több mint ötmilliárd forintos ingatlaneladási tervet jelentett be korábban. A Fidesz szerint nincs másról szó, minthogy a dollárbaloldal dobra akarja verni az erzsébetvárosiak még megmaradt közös vagyonát is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések