A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amerikába megy Zelenszkij


Volodimir Zelenszkij jövő héten találkozni fog Joe Bidennel és a Kongresszus vezető tagjaival Washingtonban – tudta meg a Politico. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ közgyűlése miatt utazik az Egyesült Államokba, ahol a várakozások szerint az ukrán ügy támogatását fogja kérni az országoktól. Ezt követően a hírek szerint átrepül New Yorkból Washingtonba – írja a lapra hivatkozva a mandiner.hu. 

Az Associated Press információi szerint 

jövő csütörtökön Joe Biden találkozni fog az ukrán elnökkel a Fehér Házban, 

ezt követően Zelenszkij el fog látogatni a Capitoliumba is. 

Az ukrán elnök legutóbb 2022 decemberében járt Washingtonban, ez volt az első külföldi útja azóta, hogy kitört a háború. A látogatás során elment a Fehér Házba és az amerikai kongresszus előtt mondott beszédet. Akkor a washingtoni törvényhozóktól további segítséget kért Ukrajna számára. 

Várhatóan ezúttal is a támogatás növelését fogja kérni. 

A Politico rámutat: Zelenszkij időzítése nem feltétlenül jó, hiszen jelenleg vita zajlik a kongresszusban a szövetségi kiadásokkal kapcsolatban. A jogalkotási patthelyzet miatt jelenleg valószínűtlennek tűnik, hogy a megosztott kongresszus támogassa Biden újabb 21 milliárdos segélycsomagját. 

Egyelőre nincs információ arról, vajon újra beszédet fog-e mondani Volodimir Zelenszkij az amerikai szenátorok és képviselők előtt. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések