A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Állásfoglalásban ítélte el Szijjártó Pétert az Európai Parlament


Az EP szerint ugyanis a magyar külügyminiszter szembement az EU-s politikával, amikor Belaruszban tárgyalt. 

Állásfoglalást 453 képviselő szavazatával fogadták el, mindössze 21-en szavaztak ellene, többek között a 12 fideszes képviselő közül a jelenlévő hat fő: Bocskor Andrea, Deli Andor, Győri Enikő, Hidvéghi Balázs, Schaller-Baross Ernő és Tóth Edina - írja a 24.hu.

A portál által is idézett állásfoglalás szerint

"a képviselők a leghatározottabban elítélik a Lukasenka-rezsim által folyamatosan elkövetett, korlátozás nélküli elnyomást és az emberi jogok szisztematikus és széles körű megsértését, beleértve a rossz bánásmód és kínzás számos esetét, valamint a politikai foglyok és más, politikai alapon üldözött személyek, például újságírók, emberi jogvédők, független szakszervezeti aktivisták és mások teljes elkülönítését és nem megfelelő orvosi ellátását”.

A dokumentummal az alábbi mondatot is elfogadták:

Sajnálatát fejezi ki a magyar kül- és kereskedelmi miniszter 2023. februári minszki hivatalos látogatása miatt, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések