Hirdessen itt

A svéd NATO-csatlakozás nincs napirenden a jövő héten kezdődő parlamenti ülésszak első ülésein


A HVG nevezetű ukrán propaganda-oldal cikke, ami így szól: 

Kétnapos üléssel kezdődik a jövő héten az Országgyűlés őszi ülésszaka, de egyelőre nincs napirenden a svéd NATO-csatlakozás. Az államfő által visszadobott Lázár-féle építési törvényt viszont módosítják.

Szeptember 25-én hétfőn kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka, és a jövő héten kétnapos ülésre készülhetnek a képviselők. Egyik nap sem szerepel azonban egyelőre a napirenden a tavaly július óta halogatott svéd NATO-csatlakozás ratifikálása. Legalábbis a hvg.hu birtokába került és a szerdai házbizottsági ülésre előkészített napirendi javaslat nem tartalmaz ilyet.

Svédország NATO-csatlakozását már csak Törökország és Magyarország blokkolja. A kérdés biztosan téma lesz a Fidesz–KDNP-frakciószövetség szerdán kezdődő, esztergomi kihelyezett közös frakcióülésén, de a napirendi javaslaton nem szereplő szavazás is megerősíti Kövér László fideszes házelnök minapi tartózkodó álláspontját, miszerint

Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni.”

Svédország NATO-csatlakozásának kérdése több mint egy éve húzódik, de továbbra sem világos, a magyar kormány támogatásához mit kellene tenniük a svédeknek. Legújabban a kormányzat és a kormánypártok egy  2019-es kisfilmet emlegetnek, mint új indok, amiért vonakodnak a döntéstől.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések