A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Pécs Pride sztárvendége: Pankotai Lili! Beszédet is mond


Beszédet fog mondani a pécsi pride-on Pankotai Lili, a diáktüntetések botrányhőse – derül ki az Diverse Youth Network civil szervezet Facebook-bejegyzéséből. 

Manapság minden napra jut egy hír Pankotai Liliről: mint azt portálunk is megírta, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által 2019-ben létrehozott Szabad-díj elnevezésű elismerését nemrég már ötödik alkalommal adták át, és idén egy új kategóriában is díjaztak. 

A 18–25 évesek közöttiek kategóriájának létrehozását azért szorgalmazta a társaság, mert úgy vélik, ez a korosztály tud hitelesen és friss szemmel szólni a fiatalokhoz. 


A kategóriában Pankotai Lili lett a győztes, aki még tavaly októberben híresült el, amikor kormányellenes trágár beszédet tartott egy a pedagógusokra hivatkozva megtartott tüntetésen. 

A fiatal, még érettségi előtt álló lány ezután iskolát váltott, majd rövidesen a baloldali tüntetések frontemberévé vált. A szombatra szervezett Pécs Pride-tól pedig nincs mindenki elragadtatva. A CitizenGO szervezet tiltakozik, mondván: 

a pride jelenléte zavaró és megbotránkoztató lehet minden békés járókelő számára. 

A harmadik pécsi melegfelvonulás ugyanis más, nagy hagyományú eseményekkel, a Pécsi napokkal és a Tanuló város fesztivállal ütközik, ami az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője, Kővári János szerint nem lehet véletlen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések